Com es fan les magdalenes

Vols fer magdalenes aquest estiu? I cupcakes decorats? Atreveix-te a preparar els teus propis cupcakes. En aquest article veurem com es fan les magdalenes i, si vols, després les pots decorar com un muffin o un cupcake.

Però, comencem pel principi! Coneixes la diferència entre magdalena, muffin i cupcake? Són tres productes de rebosteria similars, però diferents. Les semblances són que magdalenes, muffins i cupcakes s’elaboren, bàsicament, amb farina, ous, mantega (o oli), sucre i llevat. Per tant... què canvia?

Les diferències principals són que les magdalenes s’elaboren amb oli, mentre que per als muffins i als cupcakes es fa servir mantega. Les magdalenes solen ser més esponjoses que els muffins, perquè tenen bombolletes d’aire a la massa perquè es baten més. Els muffins, en canvi, incorporen menys bombolles d’aire perquè es baten menys, són més plans que les magdalenes i tant poden ser dolços com salats, al contrari que les magdalenes i els cupcakes, que sempre són dolços. I una última diferència: normalment els cupcakes s’adornen de la manera més creativa i original que se’ns pugui acudir, mentre que les magdalenes i els muffins no s’acostumen a adornar (o almenys no tant). 

Per elaborar les nostres pròpies magdalenes podem triar entre infinitat de receptes diferents, com ara magdalenes de iogurt o magdalenes de xocolata.

Magdalenes de iogurt

Ingredients:

·1 sobre de llevat en pols

  • 200 g de sucre morè
  • 300 g de farina
  • 3 ous
  • Ratlladura de llimona
  • 1 iogurt natural Danone
  • 150 ml d’oli de gira-sol o d’oliva
  • Un pessic de sal

Elaboració:

  • Posa els ous i el iogurt natural Danone en un bol.
  • Afegeix-hi dues mesures de iogurt (fent servir l’envàs del iogurt) de sucre.
  • Afegeix-hi una mesura de iogurt d’oli de gira-sol, una mica de sal i torna a barrejar-ho tot perquè els ingredients s’integrin. Tamisa 3 mesures de iogurt de farina amb el llevat i incorpora-ho a poc a poc a la massa.
  • Afegeix la ratlladura d’una llimona a la barreja i bat-ho tot molt bé per última vegada.
  • Quan estigui a punt, reparteix la massa en motlles per a magdalenes omplint-los només fins a la meitat. Posa les magdalenes al forn durant 20 minuts a 200 graus. Pots comprovar si les magdalenes estan fetes clavant-hi un escuradents: si surt net, vol dir que ja les pots treure del forn.
  • Amb l’ajuda d’unes barnilles, bat bé la barreja fins que quedi uniforme.
  • Fica les magdalenes al forn durant 20 minuts a 200 graus.
  • Pots comprovar que les magdalenes estan fetes clavant-hi un escuradents: si surt net, vol dir que pots treure-les del forn.

Magdalenes de xocolata

Ingredients:

·1 sobre de llevat en pols

  • 200 g de sucre
  • 300 g de farina
  • 3 ous
  • 60 g de cacau pur en pols
  • 250 ml de llet
  • 100 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 100 ml d’oli de gira-sol
  • 1 pessic de sal

Elaboració:

  • Bat els ous, afegeix-hi el sucre i barreja-ho fins que aquest quedi del tot dissolt. Incorpora-hi a poc a poc els olis i la sal.
  • A continuació, afegeix-hi la llet i barreja-ho. Afegeix-hi la farina i el llevat tamisats i, finalment, incorpora-hi el cacau en pols fent-lo passar també pel colador. Torna a barrejar-ho tot fins que no hi hagi cap grumoll.
  • Deixa reposar la massa tapada amb paper film a la nevera 30 minuts com a mínim.
  • Mentrestant, preescalfa el forn a 200 ˚C. Col·loca les càpsules de silicona sobre una safata de forn i aboca-hi la massa de manera que només ocupi 3/4 parts del motlle, perquè no vessi quan pugin.
  • Enforna-les entre 15 i 20 minuts.
  • Veuràs que les magdalenes estan a punt quan es comencen a daurar o fent la prova de l’escuradents.
  • Treu els motlles del forn i deixa’ls reposar 5 minuts.

Aquí tens més receptes de delicioses magdalenes de iogurt, com ara unes magdalenes de xocolata i nous o unes magdalenes de nabius. O, si ho prefereixes, també et deixem un enllaç amb receptes per fer muffins, com ara uns muffins de iogurt i xocolata lleugers o uns de carabassa.

Recetas con yogur



Segueix-nos!