Baby led weaning: Descobreix-lo

baby led weaning

Saps què és el baby led weaning o quan has de començar amb aquest tipus d'alimentació? Responem a les preguntes més habituals sobre aquesta tendència en alimentació infantil.

Una de les preocupacions més grans entre els pares és l'alimentació dels fills, especialment quan són nadons i arriba el moment en què el nostre fill ha de deixar de banda la lactància i començar una alimentació complementària que en cobreixi les necessitats nutricionals.

En els darrers anys, s'han anat deixant enrere alguns mètodes alimentaris tradicionals i s'ha donat la benvinguda a una tècnica alternativa d'alimentació infantil anomenada baby led weaning (BLW). Es tracta d'una tendència que s'està començant a assentar entre les famílies, però que encara suscita molts dubtes i en queda molt per conèixer. Et donem resposta a les preguntes més comunes sobre el baby led weaning.

Què és el baby led weaning

Per conèixer bé aquest mètode hem de conèixer el concepte des del principi. El baby led weaning (BLW) és un mètode d'introducció de l'alimentació complementària (AC) diferent del tradicional i que proposa que el teu nadó guiï la seva pròpia alimentació. D'aquesta manera, podràs començar a incloure-li aliments sencers perquè el teu petit els pugui manipular i emportar-se'ls a la boca ell mateix. No obstant això, els pares sempre decideixen quins aliments oferir al seu fill, en quines quantitats i a quin ritme, d'acord amb les indicacions del pediatre

Quan es pot incloure el baby led weaning a l'alimentació del teu nadó?

L'alimentació complementària comença, generalment, als 6 mesos. És en aquest moment quan pots donar al teu fill aliments sencers amb mides i formes adequades, ja que els petits no poden fer pinça amb les mans per agafar objectes fins a aquesta edat. Per tant, serà al cap de 6 mesos quan el teu nadó podrà començar amb una alimentació complementària basada en el baby led weaning.

Quins beneficis té el baby led weaning?

El baby led weaning ofereix diversos avantatges tant per als pares com per al nadó:

En general, a través d'aquest mètode, el petit tindrà més independència pel que fa a la seva alimentació i menjarà les quantitats a partir de la fam que ell mateix tingui.

Quins inconvenients té el baby led weaning?

Tot i que és un mètode d'alimentació amb el suport de professionals, en la gran majoria, el baby led weaning també té alguns desavantatges.

Quin tipus d'aliments pot menjar el teu fill?[1]

Com hem recalcat abans, cal que siguin aliments tous i d'una mida adequada per al teu nadó. A més, han d'incloure les proteïnes i les vitamines necessàries per a la dieta d'un nen petit, d'acord amb les indicacions del teu pediatre. T'expliquem quins aliments pots incloure en el baby led weaning del teu petit:

Hi ha diverses formes d'alimentació complementària i, per això, el nostre consell és que li deixis autonomia i observis com interacciona el teu petit amb el menjar, i que, per descomptat, consultis qualsevol tipus de dubte o qüestió amb el pediatre.

 

H3 Fonts:

“El paso de la teta a la mesa sin guión escrito. Baby led weaning: ¿ventajas?, ¿riesgos?", AEPap. Curs d'Actualització de Pediatria 2016. Beatriz Jaime Espín y Ana Martínez Rubio

https://www.aepap.org/sites/default/files/1mr_3.2_el_paso_de_la_teta_a_la_mesa_sin_guion_escrito_baby_lead_weaning.pdf

“Alimentación complementaria dirigida por el bebé”. En Família. Aeped.

http://enfamilia.aeped.es/vida-sana/alimentacion-complementaria-dirigida-por-bebe

 


[1] Consulta amb el teu pediatre perquè et guiï sobre els aliments que pots introduir en l'alimentació del teu nadó.

Alimentació Nadó, Nadó, Baby led weaningSegueix-nos!