El teu nadó, un més de la colla

nado mes colla

No cal que renunciïs als plans de cap de setmana, sinó que trobis l'equilibri per conciliar amics i nadó. Com? Aquí en tens algunes claus.

De vegades pensem que l'arribada d'un nadó suposa la fi de la nostra vida social. Però estem ben equivocats. Ser pare o mare és perfectament compatible amb fer els plans de sempre amb els amics. Encara més, si de veritat són els teus amics, no els sabrà greu que t'emportis el teu nadó, oi? Tu ets la mateixa persona que abans, l'únic que ha canviat és el nombre —i la felicitat— de la teva família.

Sempre positiu, mai negatiu

Sovint som nosaltres mateixos els que ens avancem als esdeveniments i comencem a pensar de manera negativa: i si els meus amics es molesten perquè hi vaig amb el nen? I si ja no els ve de gust quedar amb mi com ho feien abans? Si penses així acabaràs aïllant-te a poc a poc. Pensa en l'amistat que us uneix, en l'afecte que senten pel teu fill i, sobretot, que ells poden estar en la teva mateixa situació en qüestió de temps. Això és el més bonic d'un grup d'amics: créixer junts i compartir moments en cada etapa de la vida, maternitat i paternitat incloses.

No renunciïs als plans, adapta-t'hi!

No et suggerirem que portis el nadó a una discoteca o el pugis en alguna atracció d'altura, ja que probablement no són els millors plans per a un nadó. Però és veritat que a la majoria t'hi pots apuntar: prendre alguna cosa pel barri, fer una barbacoa, anar a un concert, visitar una altra ciutat, anar a comprar... En definitiva: pots fer exactament el mateix que feies abans amb els teus amics, però cuidant el teu fill. Així que no t'oblidis de portar el kit essencial per a tots aquests plans amb les coses bàsiques del nadó: biberó, bolquers, tovalloletes, xumet, etc.

No a tothom li entusiasma parlar de nadons

Això és un fet que has de tenir en compte. Encara que als teus amics els encantin els nens, sobretot el teu, si no són pares pot ser que no se sentin identificats amb el que a tu et passa. És clar que t'escoltaran amb interès i et preguntaran per tu i el teu fill, però fins a cert punt. Com a mare o pare és normal que qualsevol gest relacionat amb el teu fill es converteixi per a tu en una gesta, que t'il·lusioni i que et moris de ganes de parlar-ne... Troba l'equilibri i no portis totes les converses al mateix terreny, ja que has d'admetre que no a tots els interessa tant com a tu.

La confiança fa fàstic

Segur que has sentit aquesta frase alguna vegada, oi? T'animem a aplicar-la de manera positiva. Delega en els teus amics a l'hora de cuidar el teu nadó durant el temps que passeu junts: deixa que algú l'agafi en braços, li doni de menjar, el bressoli perquè s'adormi... Així pots descansar tu durant una estona. Probablement s'ofereixin a fer-ho, ja que al cap i a la fi, el nadó acabarà sent part del vostre grup. Aprofita-ho! ;)

Nadó, amics, gaudir



Segueix-nos!