Sols a casa? 5 activitats per divertir-te amb el teu nadó

No sempre cal que sortiu de casa per divertir-vos. T'ho demostrem amb aquestes 5 activitats que el teu nadó i tu podeu fer junts sense moure-us de casa.

No tots els dies tenim les mateixes ganes de sortir al carrer o fer plans amb amics. De vegades ens ve de gust quedar-nos a casa i gaudir dels petits plaers de la vida. Sobretot quan tenim un nadó que requereix la nostra atenció. Per a aquests moments et proposem algunes activitats que pots compartir a casa amb el teu fill. Són plans que, a més a més, seran perfectes per als dies més plujosos.

1. És hora de cuinar!

El berenar pot ser l'ocasió perfecta per preparar unes galetes, per exemple. Ara que el nadó ja pot menjar aliments sòlids, és un bon moment per fer-li descobrir gustos i textures nous. Deixa que t'ajudi (tant com sigui possible) a la cuina: per exemple, dona-li un trosset de massa i deixa que la treballi a la seva manera. Això sí, compte que no se la mengi crua!

2. Manta, (biberó), crispetes... i pel·li!

Tots dos podeu compartir un moment de sofà, manta i pel·li, per què no? Tria una cosa que l'entretingui: pensa que els dibuixos animats poden estimular la seva imaginació a través del so, la música, els colors... T'avancem que pot passar que ell acabi adormit com un tronc abans que la pel·lícula s'acabi, però segur que tu t'hi enganxes!

3. Deixa que tregui l'artista que porta dins

Està demostrat que activitats com la pintura fomenten la creativitat de la canalla, fins i tot la dels més petits! A més als nadons els encanta tocar i descobrir noves textures. Aquesta vegada, en comptes de sobre un paper et proposem que pinteu sobre tela. Busca un llençol vell que ja no hagis de fer servir, posa'l a terra perquè no li costi tant i deixa que hi pinti a sobre amb les mans.

4. Ballem?

Sabies que la música pot afavorir el desenvolupament cerebral i cognitiu dels nens? Així ho afirma un *estudi de l'Institut d'Aprenentatge i Neurologia de la Universitat de Washington (EUA), que va publicar la National Academy of Sciences el 2016 i que va relacionar escoltar música amb l'habilitat dels nadons per distingir patrons de sons. A més a més, depenent de la melodia, pot ajudar-lo a moure's i a relaxar-se més. Prova de posar-li alguna de les teves cançons preferides i mou-te amb ell, veuràs com de seguida comença a picar de mans i a ballar.

5. Un bany relaxant abans d'anar a dormir

Després d'una tarda d'activitats a casa, toca descansar. Pots preparar un bany relaxant per al nadó i per a tu. Fins i tot podeu ficar joguines a la banyera per gaudir del moment. Després eixuga'l, fes-li un massatge amb crema i a dormir. Caurà mort, i tu també!

*Musical intervention enhances infants’ neural processing of temporal structure in music and speech; T. Christina Zhao and Patricia K. Kuhl; PNAS 2016.

Font: http://www.pnas.org/content/early/2016/04/20/1603984113.full

Activitats, Casa, compartirSegueix-nos!