Sis plats ràpids i saludables que et trauran d'un compromís

Tots sabem que preparar un bon plat costa temps. A la cuina no valen les presses però no sempre tenim prou temps i els ingredients necessaris per cuinar receptes molt elaborades. Ara trencarem mites: amb molt pocs ingredients i una mica d'enginy pots crear receptes increïbles i saludables en un tres i no res. Així aconseguiràs fer plats ràpids però plens de sabor. Et donem idees perquè aprofitis les conserves que tens al rebost o perquè utilitzis d'una manera diferent els ingredients més bàsics que tens a la nevera. No et defraudarem!

Plats ràpids i fàcils

Tàrtar de salmó amb alvocat

Ingredients per al tàrtar

Ingredients per a la salsa

Preparació

Talla el salmó fresc a daus de no més d'un centímetre. Afegeix-hi la resta d'ingredients ben picats: el salmó fumat, els cogombrets, les tàperes, la ceba tendra i l'alvocat en daus molt petits. Barreja-ho i deixa-ho macerar a la nevera durant 20 minuts.

Per a la salsa només cal barrejar molt bé una cullerada de suc de llimona amb l'oli d'oliva, la salsa Perrins, el tabasco, la mostassa i el cibulet picat. Afegeix-hi sal i pebre al gust i incorpora-ho a la barreja de salmó amb alvocat. Pots presentar la preparació en un motlle.

Amanida de pasta

Ingredients

Preparació:

D'una banda posem a bullir els ous i, de l'altra, la pasta. Esperem que estigui al dente, després la colem i la passem per aigua. La posem en un bol i hi afegim un raig d'oli perquè la pasta estigui deslligada i no s'enganxi tota.

Tallem el surimi, la ceba tendra i els ous durs a trossets i els afegim al bol. Escorrem el blat de moro i l'oli d'oliva i l'incorporem a la preparació.

Ho barregem bé i hi afegim un raig d'oli, vinagre de Mòdena al gust, sal i julivert picat per damunt.

Plats ràpids i econòmics

Fajitas de pollastre amb pebrots

Ingredients:

Preparació:

Piquem la ceba i el tomàquet a trossos molt fins. El pebrot verd, el pebrot vermell i el pollastre els trossegem a tires no gaire gruixudes.

Posem un raig d'oli d'oliva a la paella i hi escalfem la verdura amb una mica sal. Quan es comenci a enrossir, salpebrem el pollastre i l'afegim a la preparació. El deixem que es faci fins que estigui ben ros.

En una altra paella sense oli escalfem una per una les tortillas de blat i muntem la fajita amb les verdures saltades, les tires de pollastre i una mica de pebre.

Rotlles de carbassó farcits

Ingredients:

Preparació:

És imprescindible tallar els carbassons al llarg i a tires fines. En una paella amb una goteta d'oli sofregim la verdura prèviament salpebrada fins que estigui tendra. La reservem.

Per al farciment, piquem el pernil salat i el tomàquet sec i els posem en un bol amb el formatge de cabra, les fines herbes, oli, pebre i sal. Ho barregem bé.

Estenem la barreja sobre cada tira de carbassó, les enrotllem i hi posem un escuradents perquè no es desmuntin. Col·loquem els rotlles en una plata per a forn i hi afegim formatge parmesà pel damunt. Ho gratinem durant 15 minuts a 180 ºC.

Plats ràpids i casolans

Cuixes de pollastre al microones

Ingredients:

Preparació:

El primer que hem de fer és tallar la ceba a la juliana i les patates a rodanxes, prèviament rentades. Col·loquem aquests ingredients en una plata, ho amanim tot amb un generós raig d'oli i una mica de sal. Fiquem la preparació al microones i cobrim la plata amb una tapa perquè no esquitxi. Deixem que es faci durant 3 o 4 minuts i ho traiem.

Repartim aquesta preparació en quatre plats i repartim les cuixes de pollastre que haurem salpebrat. Amanim cada plat amb un raig d'oli i el suc de mitja llimona. A continuació hi afegim sal i julivert picat per damunt i ho fiquem al microones a màxima potència durant 5 minuts.

Girem les cuixetes i tornem a mullar-les amb oli i la resta de suc de llimona i ho tornem a ficar al microones perquè el pollastre es faci bé per tots dos costats. Esperem cinc minuts, ho rectifiquem de sal i ho servim.

Patates farcides al microones

Ingredients per a l'amanida

Preparació

És molt important netejar bé les patates, ja que en conservarem la pell per preparar aquesta recepta. Ho pots fer amb un raspallet. Cobreix-les amb paper de plàstic i punxa cada una amb el ganivet. Fes-les al microones a màxima potència durant 5 o 6 minuts fins que estiguin tendres.

A continuació, treu-les, talla-les per la meitat i deixa-les refredar una mica. Amb una cullereta buida les patates amb cura i deixa la polpa en un bol.

Piquem la ceba i els tomàquets molt finets i els afegim al bol. Fem el mateix amb la llauna de bonítol en oli, l'esmicolem i l'hi afegim. Barregem bé tots els ingredients i els amanim amb oli d'oliva, vinagre, sal i pebre.

Farcim cada patata amb aquesta preparació, afegim un raig d'oli pel damunt i decorem cada patata amb unes fulletes de julivert.

Perquè aquesta recepta sigui molt més saludable i completa, per postres tria un iogurt Activia. Conté Bífidus Actiregularis que t'ajudaran a cuidar la salut digestiva.

Aquestes són sis receptes saludables i molt fàcils de fer. Quina t'ha agradat més? T'animes a provar de fer-les?

Recetas



Segueix-nos!