Pizza vegetal saludable

Per gaudir d’una bona pizza casolana, tenim dues opcions: podem optar per comprar una massa per a pizza o, encara millor, preparar la nostra pròpia massa de pizza a casa! En aquest apunt podeu aprendre a fer l’autèntica massa de pizza italiana. És molt fàcil!

Amb tenim la massa feta, podem preparar la pizza de la manera que més ens agradi: carbonara, bolonyesa, de formatges, hawaiana, amb pernil… Hi ha milers d’opcions. També és molt bona (i és més saludable i equilibrada) una pizza de verdures. Per això mateix, en aquest article veurem idees per fer pizzes vegetals,concretament amb espàrrecs.

Pizza vegetal amb espàrregs

Pizza de verdures variades

Els ingredients (per a una pizza) a més de la massa:

Teniu en compte que, per a qualsevol pizza, les quantitats són totalment aproximades, ja que podem posar-hi, al nostre gust, més d’un ingredient o menys d’un altre. Com preferim!

Per preparar-la, cal coure durant 2 o 3 minuts els espàrrecs verds. Quan estiguin cuits, els escorrem bé. Un cop fet això i repartida la salsa de tomàquet per sobre de la base de la pizza, disposem els espàrrecs cuits, amb les puntes mirant cap al centre i les bases tallades mirant cap a les vores. Repartim també les altres verdures, els tomàquets i les olives, escampem el formatge per sobre i ho salpebrem al gust.

Pizza d’espàrrecs i pebrot vermell rostit

Per a una pizza necessitem, a més de la massa:

Com en la recepta anterior, comencem per coure i escórrer bé els espàrrecs verds. Repartim la salsa de tomàquet per tota la base de la pizza i hi afegim els espàrrecs, el pebrot i el formatge. La salpebrem al gust... i al forn! Quina combinació més bona, la del pebrot vermell amb els espàrrecs verds! Què us sembla

Pizza de cranc, espàrrecs i formatge ricotta

Que bé que combinen els espàrrecs amb el cranc! Els ingredients (per a una pizza) són:

Com en les receptes anteriors, comencem per coure i escórrer bé els espàrrecs. Per al “muntatge” de la pizza, primer repartim bé la salsa de tomàquet sobre la base. Després hi posem els espàrrecs, la carn de cranc i la ceba. Escampem el formatge per sobre, la salpebrem al gust i la deixem coure. És millor afegir l’oli quan traguem la pizza del forn, així conservarà millor les seves propietats antioxidants.

Per fer les pizzes, només cal preescalfar el forn i deixar-les coure després durant 10-15 minuts, o fins que el formatge es comenci a fondre i a daurar, i la base estigui cruixent per sota. Si tenim la funció de forn amb circulació d’aire, millor (perquè trigarà menys temps). Perquè quedin bé, les hem de coure per sobre i per sota.

Les servim de seguida i... bon profit!

FoodieSegueix-nos!