Organitza els aliments a la nevera

Els bons hàbits en la refrigeració dels aliments són bàsics. La nevera no és un armari on podem deixar el menjar al primer forat que trobem. De fet, és molt important tenir els aliments ben organitzats, perquè això garanteix que es conservin de manera correcta. A més d’una temperatura adequada (0-5 °C) i d’una bona qualitat inicial de l’aliment, una distribució encertada al frigorífic el mantindrà en bones condicions higienicosanitàries fins al moment de consumir-lo.

D’altra banda, per mantenir la temperatura constant, és fonamental no deixar la porta de la nevera oberta durant gaire temps, només l’hem d’obrir quan sigui necessari i tancar-la com més aviat millor.

Sabíeu que, tot i així, la temperatura no és la mateixa per tota la nevera? Si el congelador està a baix, el punt més fred de la nevera serà la part inferior, per això és allà on, alguns moderns frigorífics combi, tenen els calaixos per a vegetals (amb control d’humitat), i per a carns i peixos (temperatura més baixa, 0-2 °C aproximadament). La temperatura en cada zona ens definirà quin ordre hem de seguir en la ubicació de cada un dels aliments dins del frigorífic:

Això pel que fa a l’ordre! Però també hi ha altres consideracions que cal tenir en compte. Per exemple:

Si teniu en compte aquestes normes bàsiques, la nevera tindrà un rendiment més eficient, un consum més baix, i els aliments estaran sempre en perfectes condicions per al consum. Quan sabeu com fer-ho és senzill, oi?

Recordeu que, una vegada feta la compra al supermercat i quan arribeu a casa, heu de desar els aliments acabats de comprar de manera ordenada, darrere dels que ja estaven a la nevera, que són els que haureu de consumir abans.

I heu de tenir present que cal ordenar-los segons la temperatura que necessiten, tal com hem vist avui.

Apa, ara ja sabeu com tenir la nevera correctament organitzada!

Alimentació saludableSegueix-nos!