Trucs perquè la carn quedi perfecta

Encara que pugui semblar senzill, el fet de cuinar carn té els seus secrets, que fan que puguem apreciar-ne el sabor real. No tots els tipus de carn es cuinen de la mateixa manera, ni tots necessiten les mateixes tècniques... Si ets un gurmet per a aquest tipus de plats, descobreix com pots fer que la carn quedi perfecta!

Veurem dos tipus de carn: la de pollastre i la de vedella (en entrecot). Són dues carns força diferents, però tenen una cosa en comú: si no es cuinen bé, perden les seves propietats organolèptiques.

La carn de pollastre és blanca i baixa en greixos, la qual cosa fa que sigui més fàcil de digerir. Si volem que el pollastre quedi cruixent per fora i sucós per dins, cal tenir en compte el següent:

Els entrecots acostumen a ser de vedella o de bou i, per tant, són carn vermella. La carn vermella conté més greixos en la seva composició i és més rica en ferro de bona biodisponibilitat. Si el que vols és preparar un bon entrecot, cal tenir en compte el següent:

“Com vol la carn?”

La millor manera de saber si la carn està al punt o més feta és mesurant la temperatura interior del tros que estiguem cuinant, ja que, depenent del gruix, el temps que ha d’estar sobre la planxa pot variar. Aquí tens alguns exemples de temps orientatius:

I què passa si vull cuinar un tros més gruixut que un entrecot?

En aquests casos, és recomanable passar el tros lleugerament per la planxa i després posar-lo al forn perquè s’acabi de rostir, ja que, si ens limitem a fer-ho a la planxa, es pot cremar.

Si vols menjar una bona peça de carn, sigui del tipus que sigui, amb el sabor que tindria si la preparés un gran xef, ja saps què has de fer: apunta’t aq

Trucos en la cocinaSegueix-nos!